tirsdag 9. desember 2014

Nå har LO tatt litt mye Møllers tran!


Det foregår et interessant spill for tiden. Det heter ”hvem har makten?” Gjentagende ganger kan vi se at pressen er på hugget etter enhver avgjørelse regjeringen gjør. Den foregående rødgrønne gjorde ingen ting de siste årene den satt, noe som ble grundig dokumentert da kommisjonen etter 22. juli affæren ble lagt frem. Men deretter ble det liv i leiren.
Alle de ansvarlige for misèren og den manglende gjennomføringen forsvant fra sine plasser som dugg for solen – men det hadde selvsagt ingen ting med manglende evne til å gjennomføre pålegg og vedtak, neida – en serie andre grunner ble lagt frem uten problematisering fra pressehold. Ansvarshaverne fikk ta sine hatter i ro og mak og forsvinne ut i kulissene en liten stund. Men vi i disse dager at de samme personene - med unntak av daværende politidirektør – titter frem her og der, slenger med leppa og varmer opp igjen til kamp mot den sittende regjeringen som etter deres utsagn ikke får gjort noe! Fremdeles uten pressens kritiske lys eller analyser.
LO er en maktfaktor i det norske samfunn.
De er en såpass sterk maktfaktor at de selv mener de skal – og bør - overprøve lovlige valg, og regjeringens beslutninger.  Det er klart at man kan ha meninger motstridene sittende styringsverk – heldig vis. Men når regjeringen ønsker å slippe flere til i næringslivet som en prøveordning – sterkt beskyttet og skjermet – i form av midlertidige ansettelser, og LO sier nei, mener den samme grupperingen at Regjeringen skal bakke. Regjeringen skal rette seg etter det LO mener – dermed basta.
LO har vedtatt at medlemmene skal gå til 2 timers politisk streik i januar mot vedtaket om å slippe flere inn i arbeid. En slik aksjon – som er helt lovlig – og vel innenfor rammene for den slags aktivitet, er avtalt mellom de såkalte partene i arbeidslivet, rammer uansett deg og meg. Vi som eventuelt måtte ha behov for de tjeneste akkurat når streiken slår inn, får det ikke gjort fordi LO mener at det er viktig å protestere politisk. Det er ingen tragedie – for de tar neppe ut tjenester som kan medføre fare for liv og helse.
Men det mange medlemmer i LO bør vurdere, er om de fortsatt vil være medlem i et system som forsøker å overkjøre den lovlig valgte regjeringen – som faktisk et meget stort antall medlemmer av LO også har valgt inn! LO er ikke i takt med svært mange av sine egne medlemmer, men med sin egen ideologi – og den er at Arbeiderpartiet har rett – uansett hvor feil de har, eller hvor lite de gjør.
Det hjelper ikke med tran i en sådan stund. Det må handling til – fra de medlemmene av LO som ikke sympatiserer med denne radikale linjen – til skade for alle oss andre.
Et skikkelig blåmerke er herved avlevert til – nei ikke til LO, for de gjør det de tror er riktig – men til de medlemmene som ikke tar konsekvensen av sine manglende handlinger!
CHA 12 2014

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar