onsdag 1. august 2012

Penga skal inn!


Den som tror at det er statsminister Stoltenberg som styrer landet og de politiske beslutningene på regjeringsnivå, tar tydeligvis feil! Det ble endelig bekreftet i dagsrevyen onsdag 1/8. I Oslo har man nedlagt forbud mot kjøring av dieselbiler, som tidligere anbefalt av regjerningen som miljøvennlige, på grunn av skader for astmatikere og andre med lunge- og pusteproblemer. Vi fikk i sendingen rede på at firmaet Ecofuel kunne tilby et drivstoff uten de kreftfremkallende stoffene vanlig diesel har – og kunne derved bidra til at trafikken kunne gå som vanlig, i tillegg til at ubehag og fremtidige sykdommer kunne unngås. Dette drivstoffet var unntatt for avgifter, og ble derfor attraktivt å bruke. I kjent stil ble avgifter innført, og interessen for produktet dalte i takt med at prisene steg. Ecofuel protesterte på grunnlaget for avgiften, og gikk til rettssak. Dommen ble negativ for regjeringen.

Domstolen fant at det ikke innenfor gjeldende lovverk var grunnlag for avgift. Da den ble klar, hadde finansdepartementet allerede mottrekket klart – når ikke loven gir dekning for avgiftspålegg, endres loven. Det skal skje etter en høringsrunde med kortest mulig frist der bl.a. Norges Husflidslag er invitert til å uttale seg - i fellesferien! Nå kan vi vente et lovmessig  ”korrekt” pålegg av avgifter også for denne typen drivstoff – og alle liknende etterfølgende typer – som på samme måte kunne unngått avgiftene med dagens regelverk.

Da ser vi følgende: Finansdepartementet bedriver aktiv politikk for å sikre sine egne inntekter (til solsialistenes felleskap) – uten å se på verken trafikkavvikling eller folkehelse!

Denne kommende, nye loven sikrer og synliggjør flere ting:
  •            Den gir en effektiv stopp for utvikling, salg og distribusjon av alternative miljøsikre drivstoff.
  •            Den sikrer stopp for bruk av dieselbiler for privatpersoner på tross av regjeringens anbefaling av anskaffelse av slike. Jeg går ut fra at statens egne behov blir vel ivaretatt gjennom unntak og særordninger, mens private må vente på buss og offentlig transport som går for sjelden, kommer for sent, er for fulle og upålitelige. Dette er neppe til beste for næringslivet og arbeidsplassene utenom de offentlige!
  •            At regjeringen og staten ved finansdepartementet, ikke setter folkehelsen som viktigste moment så lenge inntektene er truet.

Kan vi tro at Sigbjørn Johnsen, som ellers er kjent for å holde ferie på en hytte der han ikke har telefon, kommer til å gjøre noe med dette? Neppe. Å diskutere med de dresskledde skyggene i departementene, de ansiktsløse udemokratiske funksjonærene, er en tung jobb en finansminister på oppsigelse neppe tar. Vi andre får heller ta ansvar og rydde opp ved neste stortingsvalg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar