onsdag 22. februar 2012

Vi skal alle være like, men Lysbakkens venner er aller likest!


SV har tilsynelatende funnet sin arvtaker til ledervervet. Vi andre kan lene oss litt tilbake og undre oss over hvorfor ikke den siden av den politiske verdenen noen gang lærer! SV er tuftet på protester. De sliter derfor med å sitte i regjeringen, for de må faktisk ta ansvar for sine handlinger. Tenk det. Det nytter ikke bare å sitte på gjerdet – eller langt bak det - og binde seg fast med kjettinger og annet forehavende materiell mens de skriker ut sin forakt for borgerskapets eskapader mens de nyter godt av velferdssamfunnets tilbud av kaffelatte, strøm, biltilgang og pappapermisjoner tappet direkte av en statsinntekt mye basert på inntektene fra fossilt brennstoff.

Men vi har lært at også Hr Lysbakken har venner.

De er kanskje ikke de samme som fru Valla hadde – og de er kanskje ikke like mektige. Og hans venner er i tillegg smarte, men kanskje troløse. Venner som flokker seg omkring deg så lenge du har penger, har en slem tendens til å oppføre seg illojalt. For statsråd Lysbakken har strødd om seg med penger til de trengende gode vennene, for ikke å si venninnene, for dette har dreid seg om finansiering av selvforsvarskurs for kvinner. De trengende, eller trenende, har også vært medlemmer i Sosialistisk Ungdom. Nei unnskyld, de hadde vært det, eller var det slik at de var medlemmer, men ikke i den organisasjonen som drev med selvforsvar, eller var det slik at de som var medlemmer fikk penger, mens de som ikke var måtte melde seg inn? 

Hovedsaken var at det ikke var noen andre organisasjoner som fikk vite om muligheten til å søke tilskuddene til slike kurs. Kanskje Lysbakken følte at denne gruppen kvinner var særlig utrydningstruet og måtte ha en særlig tilpasset opplæring og utvikling? På tross av innvendinger fra egen stab i departementet, bevilget statsråden penger til en undergruppe som også var medlemmer av SVs eget ungdomsparti, og fremholder i dag i VG at ”han undervurderte betydningen av Jenteforsvarets utspring i Sosialistisk Ungdom”.

Så søtt!

Dette sier den mann som har eslet seg til å være SVs redningsmann! Han skal bringe protestpartiet bort fra sperregensenivået over til noe annet. Dette vitner heller om manglende selvinnsikt, evner til å tenke taktisk og til å forstå at den tid er forbi da sosialistledere fritt kunne favorisere sine egne uten at noen andre fikk innsyn i tildelingen. Vi har også i andre sammenheng hørt historier om personer som binder opp venner og andre til fortrolig samarbeid (enhver sammenblanding med pressekontakter er utilsiktet) i det man får meldingen om at det er bare du som får vite dette, ikke snakk med andre om det, for du er helt spesiell for meg…

Hr Lysbakken trer inn i rekken av SV-ledere med en virkelighetsforståelse vi har undret oss over. Og han gjør det før han har kommet i gang. Det skal bli meget interessant og underholdende å se hvordan SVs medlemmer reagerer på dette, kanskje de synes det er en helt riktig fremgangsmåte? Hva vet vel vi?

Men et risikofylt Blåmerke tildeles hr Lysbakken – på tross av muligheten for at hans amasonepatrulje skulle få tak i oss og lære oss motforsvar (et interessent nyord…).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar